loading loading

logo

نقش رنگدانه ها در ماهی های زینتی

یکشبه 25 اسفند 1398
 نقش رنگدانه ها در ماهی های زینتی

هميشه رنگ ماهيان زينتى در فروش و تقاضاى آ نها تاثير بسيار مهمى داشته است ما شاهد اين هستيم كه در بازار، ماهيان توليد شده در داخل نسبت به ماهيان واردا تى از رنگ ودرخشندگى كمترى برخوردار هستند كه اين مسا له مربوط به مديريت بهداشتى وتغذيه اى سالن توليد ماهيان زينتى ميشود.

عده اى از توليد كنند گان با اضافه كردن گياهان رنگى مثل اسفناج ، چغندر ، فلفل دُلمه اى قرمز و. . . . به خوراك ماهيان زينتى تصور ميكنند ميتوان باعث تقويت رنگ ظاهرى ماهى شد اما اين عمل در سيستم پرورش متراكم براى تقويت رنگ ماهى كامل نميباشد وما بايستى درجيره غذائى مقدارى رنگدانه خالص البته با مشورت يك فرد متخصص به خوراك اضافه كنيم تا ماهيان زينتى به يك كيفيت بالا از نظر رنگ برسند كاروتنوئيدها مهمترين رنگدانه ميباشد كه خود آ ن شامل انواعى از رنگدانه ها ميباشد مانند آ ستازانتين ، زيزانتين ، كانتازانتين ، زانتوفيل ، لوكانتين زرد و. . . .

رنگدانه ها محلول در چربى هستند ودرماهيان زينتى درعضلات ، پوست وغدد جنسى ذخيره ميشوند اما ماهيان قادر به ساختن رنگدانه در بدن خود نيستند واز محيط اطراف خود رنگدانه را دريافت ميكنند رنگدانه ها علاوه بر تاثير بر رنگ ودرخشندگى ظاهرى ماهى ، تاثير برتحريك دستگاه ايمنى، نقش در توليد مثل وسلامتى لاروها دارند 
براى مصرف رنگدانه در خوراك ماهيان زينتى بايستى اول آ ن مقدار معين از رنگدانه را در روغن مايع مخلوط كرده وسپس در غذاى ماهيان زينتى مخلوط كرد البته اين نكته لازم به ذكر است اگر با رنگدانه ها مكمل ويتامينى هم در غذاى ماهيان استفاده شود تاثير قويترى بر روى رنگ ودرخشندگى ماهى خواهد داشت
پرورش ماهي تزييني در ايران غيرعلمي است